Akit Yazarı Ali Karahasanoğlu'dan Narin İçin Çirkin Üslup: Onlarca Erkeğin İstismar Aracı Olmak Daha mı İyi?


Yayınlama: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu yine bilindik üslubuyla toplumu derinden yaralayan bir konuya değindi. Narin'in tabutuna konan duvağın eleştirilmesine kızan Ka...

Akit'in Toplumu Yaralayan Yazısı ve Sosyologun Tepkisi

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, yine tartışmalı bir yazı kaleme aldı ve toplumu derinden yaralayan bir konuya değindi. Cesur Narin'in tabutuna konan duvağın eleştirilmesine kızan Karahasanoğlu, "Bir erkeğin eşi olmak yerine onlarca erkeğin istismar aracı olmak mı daha iyi?" diye sordu.

Bu açıklamalar, sosyolog Ercan Geçgin'in Cumhuriyet'e verdiği demeçte Narin'in tabutuna konulan gelinliğe ilişkin yaptığı "Düşünün ki çocuğun tabutuna duvak konuluyor. Çünkü onun için hayal edilen şey ancak ve ancak bir erkeğin eşi olmaktır" sözlerine bir tepkiydi.

Geçgin'in sözlerine kızan Karahasanoğlu, "Bir erkeğin eşi olmak niye itiraz konusu olabiliyor? Ya da bir kadının kocası olmak kötü bir şey midir? Bunlar, şeytanlaştırılması gereken kavramlar mıdır?" diye sordu.

Ekrem İmamoğlu'nun Tartışmalı Açıklaması

Karahasanoğlu'nun yazısının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun daha önce yaptığı bir açıklama da tartışılmaya başlandı. İmamoğlu, "Ona sıra gelmedi, ona toplumu hazırlıyoruz" diyerek şimdilik kadınları "bütün erkeklerin eşi olmayı" önermişti.

Bu sözlerin ardından, Karahasanoğlu'nun yazısıyla birlikte kadınların toplumdaki rolü ve erkek egemenliği üzerine tartışmalar alevlendi.

Toplumsal Cinsiyet Kalıpları ve Kadınların Rolü

Karahasanoğlu'nun yazısı, toplumsal cinsiyet kalıplarını ve kadınların toplumdaki rolü hakkındaki tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Kadınların sadece erkeklerin eşleri veya istismar araçları olarak görülmemesi gerektiği vurgulanırken, onların eğitim, kariyer ve sosyal hayatta eşit fırsatlara sahip olmasının önemine dikkat çekildi.

Öte yandan, Geçgin'in sözleri ise kadınlara dayatılan evlilik ve annelik rolünü eleştirdi. Kadınların kendi hayatlarını yaşama, kendi kararlarını verme ve hayallerini gerçekleştirme hakkına sahip olduğu belirtildi.

Tartışma Devam Ediyor

Karahasanoğlu'nun yazısı ve İmamoğlu'nun açıklaması, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların rolü hakkındaki tartışmaların devam edeceğini gösteriyor. Bu tartışmalar, toplumsal normların ve kadınlara biçilen rollerin yeniden sorgulanmasını gerektiriyor.

Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.